BINK – Olympisch?

De zomer van 2016 was voor sommige mensen niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. Buien in de bouwvak en nachtvorst op 11 augustus. Of – heel anders – de prestaties van de Nederlandse Olympische sporters in Rio. Vooral de media reageerden daar nogal heftig op. Natuurlijk hadden wij ook liever gezien dat Epke eindeloos bleef ronddraaien. Of dat een 4e plek voor deze ene keer ook goed was voor een medaille. Maar om nou net te doen alsof de heenvlucht ook een losersvlucht was.. Olympische atleten hebben iets bereikt waar heel veel sporters dagelijks hard voor trainen en iedere nacht van dromen!

In de week van 17 t/m 25 september ontstaan waarschijnlijk ook weer een aantal Olympische dromen. Dan viert NOC*NSF de start van een nieuw sportseizoen met de Nationale Sportweek. Sportclubs in heel Nederland organiseren toernooien, clinics en demo’s. Meer dan 200 gemeenten zorgen samen met meer dan 40 sportbonden dat meer dan 1.000.000 deelnemers in beweging komen. Utrecht is dit jaar host-city van de Nationale Sportweek en we zijn er erg trots op dat NOC*NSF ons heeft gevraagd om onder andere de openingsrun, het paviljoen op het Stadhuisplein, de karavaan en het afsluitende festival in het Griftpark te verzorgen.

Het mooie van Nationale Sportweek vinden we trouwens dat het niet zozeer om Olympische ambities draait, maar meer om het ontdekken van ‘jouw sport’. Een sport die bij je past levert namelijk altijd wat op. Ook als zelfs een 14e of 24e plek in Tokio veel te hoog gegrepen is. Om een paar BINKies als voorbeeld te nemen: de gezelligheid van Sandra’s meidenteam gaat terug naar het moment waarop ze voor het eerst een hockeystick pakte. De kick van 3 meter boven de Noordzee hangen begon toen Pim een kitesurf-filmpje zag. Marielle rijdt regelmatig haar hoofd leeg omdat een vriendin ooit vroeg of ze mee ging skeeleren. En dat Aster niet kan kiezen welke watersport het leukte is, komt door een lange zomer aan het strand. Wel zonder nachtvorst trouwens. Veel plezier met de Nationale Sportweek!


nieuwsgierig?
+31 (0)30 - 27 22 618 info@bink-online.nl BINK – Olympisch?
BINK

Afgelopen dinsdag moesten we krabben. Vorst. Lekker. Niet? Kruip jij sinds… lees meer

De zomer van 2016 was voor sommige mensen niet helemaal wat… lees meer

Vorige maand schreven we trots over onze fietsliefde, weet je nog?… lees meer

Wil je ook een seintje krijgen als we een nieuwe column plaatsen?
Meld je dan nu aan: