Giro d’Italia Utrecht

Zondag 9 mei de finish van de Giro d’Italia in Utrecht.
Van Amsterdam naar Utrecht ging het in 213 kilometer, waarvan de laatste 34 door onze stad om te finishen voor de Jaarbeurs. Helaas kon onze geliefde Rabobank ploeg aan de voet van het hoofdkantoor niet als eerste finishen.

BINK was gevraagd voor de productieleiding van de finish in de stad. Een fantastische ervaring, hoe sneller de renners naderden hoe harder de adrenaline ging stromen!

Tegelijk verzorgden we diverse culturele events in de binnenstad van Utrecht. Als warming up vertoonden we in het Lepelenburgpark de film Il Postino, natuurlijk ontbraken prosecco, pasta en pizza niet. De lantaarns van de grachten kleurden roze en op de rotondes verschenen roze fietskunstwerken. Vanuit de Oude Gracht klonken de aria’s en het Stadhuisplein werd omgetoverd tot een Piazza Italia. Op groot scherm werd genoten van de proloog en de spannende etappe door de provincie. Terwijl de Gasolinebrothers hun speciale liedje speelden en Ronald Giphart als ijsgek de winnaar van de Ijswedstrijd bekend maakte!

Fotocredits Grachtenopera: Victor van Doorn – Arti Vocaal Evenementen organisatie BINK


nieuwsgierig?
+31 (0)30 - 27 22 618 info@bink-online.nl Giro d’Italia Utrecht