BINK – Tradities

30 april 2014. Vorig jaar stonden we nu met onze oude spullen op de vrijmarkt, vandaag hangt alle oranje kleding al weer fris gewassen in de kast. Klaar voor het WK. Eén van de grootste evenementen van Nederland schuift een paar dagen op en alles en iedereen verhuist moeiteloos mee. Goed om te merken dat er meer evenement-organisatoren zijn die ‘traditie’ niet hetzelfde vinden als ‘vastgeroest’. Een flinke historie betekent toch niet dat je niet vernieuwend kunt zijn? Beatrix stopte ooit met het defilé van haar moeder. Willem Alexander schrapt misschien wel wat folklore, maar we dragen volgend jaar wel weer gewoon oranje.

Bij BINK houden we ook wel van tradities. Op een kerstmarkt horen bijvoorbeeld gepofte kastanjes en bij het Smartlappenfestival horen gouden kettinkjes. En toen we afgelopen februari voor de KRO de Boer zoekt Vrouw Afterparty organiseerden in Maarssen, moest er dus natuurlijk stamppot en een schuurfeest met een hoop stro en hooi zijn. En de bezoekers konden ‘brommers kieken’! Maar we controleren – net als Wim-Lex – wel altijd of de tradities wat vernieuwing kunnen gebruiken. Dus de dames konden hun e-mailadres of telefoonnummer ook tijdens een moderne ‘speed-date’ met boeren uitwisselen. Want in februari is brommers kieken toch best fris.

Over brommers gesproken: we waren vorige maand in Ho Chi Min City (Saigon). Wist je dat daar meer scootertjes dan inwoners zijn? Geloof ons: ‘brommers kieken’ is daar eigenlijk gewoon ‘brommers ontwieken’. Er zijn 19 miljoen scooters in die stad! Toen we dat hoorden, hebben we er gelijk één geregeld voor iedere deelnemer van het internationale event voor UNIT4. 105 scooters op een rij. Met chauffeur, maar zonder Vietnamees woordenboek, waardoor iedereen op een authentieke manier kennismaakte met de historie en tradities van Zuid-Vietnam. Op andere momenten hebben we juist onverwacht moderne technieken ingezet: Met behulp van iPads en Facebook-applicaties konden de UNIT4 collega’s real-time verhalen, foto’s en aanwijzingen voor een ontdekkingstocht bekijken en delen. De traditie van onvergetelijke events op bijzondere plekken op de wereld gaan we wat ons betreft nog lang voortzetten. Op allerlei manieren.


nieuwsgierig?
+31 (0)30 - 27 22 618 info@bink-online.nl BINK – Tradities
BINK